Pokreni svoje poslovanje

Direktna prodaja nudi mogućnosti širokom krugu ljudi.

Mogućnost biti uspješan zastupnik direktne prodaje nije ograničen na samo jednu vrstu osobe.

Pronađi kompaniju ili proizvod koji ti se sviđa 

Razmišljate da se počnete baviti direktnom prodajom?

Evo nekoliko savjeta i trikova koji vam mogu biti korisni. Prvi korak je pronaći kompaniju i proizvode koji Vam se sviđaju. 

Nema pravog ili krivog odgovora, pravi izbor je različit za svakog novog prodavača. Proizvod ili uslugu koja je korištena u prošlosti često je dobra polazna točka.

Prilikom razmatranja kojem društvu pristupiti, važno je zapamtiti da članovi HUDP-a drže veliki dio tržišta direktne prodaje i posebnu pažnju posvećuju etičkim poslovnim prPaksama i zaštiti potrošača. Pogledajte popis naših članova i mogućnosti koje Vam mogu ponuditi.

Pogledajte popis naših članova i mogućnosti koje Vam mogu ponuditi

 

Trebate li profesionalnu pravnu, administrativnu ili poreznu podršku da Vas prati u Vašem poslovanju? Kontaktirajte nas i povezati ćemo Vas s neovisnim profesionalcima koji su u mogućnosti Vam pružiti profesionalan savjet. 

Mogućnost zarade 

Direktna prodaja znači da Vi upravljate svojom sudbinom:

Sami ste svoj šef.

Možete voditi svoj obrt ili društvo.

Možete raditi sami ili sa svojim timom.

Sami određujete svoje radno vrijeme.

Možete raditi od kuće.

Sami odlučujete o ravnoteži svog životnog stila.

Imate mogućnost zarade bez obzira na ekonomsku situaciju.

Evo nekoliko informacija koje Vam mogu pomoći:

 

Početna investicija? 

Troškovi započinjanja bavljenjem direktnom prodajom u legitimnim organizacijama direktne prodaje su obično vrlo niski i odnose se na troškove materijala koji su Vam potrebni za demonstraciju proizvoda. Organizacije žele što je moguće više olakšati i pojeftiniti uključenje novih zastupnika. Savjetujemo da ne pristupate organizacijama koje zahtijevaju velika početna ulaganja budući da se može raditi o prijevari kao što je piramidalni sustav te da se uopće ne radi o direktnoj prodaji.  

Povrat neprodanih proizvoda? 

Legitimna društva koja se bave direktnom prodajom imaju razumne uvjete za povrat neprodanih proizvoda. U stvarnosti, uvjet za članstvo u HUDP-u je postojanje pravila o otkupu neprodanih proizvoda. 

Savjetujemo da dobro razmislite o mogućnostima zarade koje od Vas zahtijevaju kupovinu velike količine proizvoda koji se ne mogu vratiti a što je uvjet za pristupanje takovoj mogućnosti zarade. Ugledna društva koja se bave direktnom prodajom nemaju takvih uvjeta.  

Prodaju li se proizvodi potrošačima?

Zarada od prodaje, a ne od uključivanja novih kupaca, je karakteristika zakonitog poslovanja. Direktna prodaja, kao i ostali načini prodaje proizvoda, ovisi o prodaji proizvoda potrošačima a što zahtijeva kvalitetne proizvode i prihvatljive cijene. Preporučamo da se ne uključujete u poslovanje društava koja tvrde da ćete se “obogatiti” isključivim korištenjem njihovih proizvoda ili uključivanjem novih ljudi u sustav.  

Obuka koju Vam društva nude? 

Kvalitetna organizacija direktne prodaje će investirati u obuku svojih prodavatelja te će Vam pružiti podršku u početku poslovanja. 

Naknade i zarada? 

Iznimno je bitno da pribavite sve činjenice o bonusima, zaradama, naknadama i obvezama te da ih razumijete u potpunosti. 

Ne prihvaćajte obećanja o iznimno velikim zaradama ili zagarantiranim prihodima. Lako je zanesti se obećanjima o velikim zaradama, posebice ako Vam ih netko “jamči” ili “obećaje”. Preveranti ciljaju na ljudske slabosti a pogotovo ukoliko se netko nalazi u situaciji da mu hitno trebaju prihodi. Važno je zapamtiti da, kao i u svakom drugom obliku posla, zarada znatnih iznosa zahtijeva vrijeme i posvećenost izgradnji poslovanja.  

U direktnoj prodaji vrijeme potrebno za obavljanje posla varira. Količina vremena će ovisiti o Vašim ciljevima i količini vremena koju ste spremni uložiti u direktnu prodaju. Vjerojatno ćete brzo početi stjecati dodatne prihode ali ukoliko se želite baviti isključivo direktnom prodajom to će vjerojatno trajati nešto dulje prije nego što ćete moći dati otkaz na svom radnom mjestu.  

Neolife

 NeoLife ima bogatu povijest suradnje s organizacijama koje pomažu ljudima kojima treba pomoć.

Amway

Amway i njegova matična tvrtka Alticor najveća su svjetska kompanija direktne prodaje.

Oriflame

Preko 50 godina omogućavamo ljudima iz cijelog svijeta da slave svoju ljepotu i ostvaruju svoje snove.

Herbalife Nutrition

Posao se pokreće jednostavno i nije potrebno nikakvo prethodno poslovno iskustvo ili edukacija o prehrani.